Hotel Management

NHL Stenden Hogeschool

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Kies je voor Hotel Management School, dan kies je voor de grootste hotelschool van Europa. Met eigen commercieel viersterren hotel en veel internationale mogelijkheden!

open_in_newwebsite

locatieLeeuwarden
diplomaBBA
typeregulier, 240 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur4 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code34411
Voor een carrière in de gastvrijheidssector moet je heel wat in huis hebben. Je moet je kunnen verplaatsen in de gasten, je kunnen onderscheiden van de concurrent en kunnen pieken op belangrijke momenten. En dat is precies wat je leert op de opleiding bij NHL Stenden. Je kiest voor deze opleiding omdat je met mensen uit de hele wereld wilt samen werken, een carrière in de gastvrijheidssector nastreeft. Met de Hotel Management opleiding aan Stenden Hotel Management School komen deze ambities dichtbij.

Deze praktijkgerichte Engelstalige opleiding leidt je op tot professional in de hospitality industrie. Vanwege de leuke en internationale sfeer en de internationale mogelijkheden, waaronder onze buitenlandse vestigingen in Thailand, Zuid-Afrika, China, Italië, op Bali of op Aruba, kiezen veel studenten voor de Hotel Management School in Leeuwarden. Je werkt aan actuele vraagstukken uit het bedrijfsleven. De focus op het eigen commerciële vier-sterren hotel, drie restaurants en congresfaciliteiten zorgen ervoor dat studenten de theorie meteen kunnen toepassen in de praktijk. Ook al is de rode draad van de opleiding internationale hospitality, met je diploma op zak, kun je werkelijk elke kant op.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :
Stenden Hotel Management School video

Waarom aan de NHL Stenden?

  • Je kunt een deel van je opleiding doen in Thailand, Zuid-Afrika, China, Italië, op Bali of op Aruba;
  • Je doet ervaring op in een echt, commercieel hotel: het viersterren Stenden Hotel;
  • Je studeert aan de grootste hotelschool van Europa;
  • Je leert door te doen: tijdens de DBE-lessen en door praktijk ervaring op te doen in het Stenden Hotel, waar je op elke afdeling leert omgaan met echte gasten;
  • Je woont niet op een campus, maar waar jij wil;
  • Grote kans op een baan vanwege de 10 ma

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouw
Bij de start van je studie krijg je een Career Coach. Deze coach begeleidt jou persoonlijk tijdens je hele studie. De studie is opgedeeld in 3 levels:

Studie-introductie (4 weken)
Fase 1: Oriëntatie op jezelf en de Hospitality (60 european credits)
Fase 2: Verdieping en Specialisatie (60 ec)
Fase 3: Keuzeminor(en) en Professionalisering (120 ec)

Vaardigheden:
Management Skills
Creativity & Innovation
Critical thinking & Problem solving
Decision Making
Collaboration
Intercultural p
Een deel van de opleiding is in het buitenland te volgen. Dit kan op onze campus sites in Thailand, Zuid-Afrika, China, Italië, op Bali of op Aruba. Stageplaatsen hebben we over de gehele wereld. NHL Stenden Hogeschool biedt onbegrensde mogelijkheden.

Engels is de voertaal. Als tweede vreemde moderne taal kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden, waaronder Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees of Russisch.

1e jaar Unlock your hospitality DNA
  • Theorie en praktijk wisselen elkaar af
  • Praktijk op operationeel niveau
  • Kies je Design Challenge

Vakken gedurende level 1:
  • Sales & Revenue Management
  • Marketing & Communication
  • Financial Accounting
  • Gastronomy
  • Law
  • Human Resource Management
  • International & Intercultural Business Communication
  • Rooms Division
periode
1234
Finance
International Business Communication
Law
Leadership & Human Resource Management
Sales & Marketing
Social Responsibility
Strategy
Career Development
Internship & Dissertation
Minor
Work experience
2e jaar Management & Entrepreneurship
  • Focus op Decision Making en Collaboration
  • Theorie en praktijk wisselen elkaar af
  • Praktijk op supervisor niveau
  • Keuze uit verschillende Design Challenges (vraagstukken uit de hospitality industrie)

Creative organisation: Unlock your innovative business expertise
  • Focus op Intercultural Proficiency en Creativity & Innovation
  • Keuze uit verschillende Ateliers en Design Challenges
  • 2e moderne vreemde taal: Frans, Duits, Italinaans, Spaans, Mandarijn
3e jaar Professionalism & Optionals Minors
  • Focus op Management Skills en Critical Thinking
  • Theorie en praktijk wisselen elkaar af
  • Praktijk op management niveau
  • Keuze uit verschillende Ateliers en Design Challenges

Minor 1 & 2: Specialise and explore
  • Minoren in Leeuwarden of via Grand Tour
  • Exchange (minor bij een van onze wereldwijde partnerscholen)
  • Kies op Maat (minor bij een andere hogeschool in Nederland)
4e jaar Stage & afstuderen: Be the hospitality gamechanger
  • 10 maanden stage op managementniveau
  • Afstudeeropdracht

Een Hotel Management School alumnus is klaar voor de toekomst en een 'Game Changer' in de hospitalitybranche. Een jonge professional met een stevig fundament die strategisch kan anticiperen op verandering en die een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld van morgen.

minors

minor Gastronomy

After studying this Minor,the student will possess in-depth knowledge and skills needed for creating and judging the products and concepts for food service in the broadest sense.

The professional field has a great need for staff in F&B that look beyond food cost and other ratios, people who can develop and manage gastronomical concepts.

Goals:

  1. The student knows structure and functioning of human senses in so far as involved in appreciation of food
  2. The student has product knowledge of an advanced biological/biochemical level.
  3. The student has basic knowledge of Food Chemistry.
  4. The student knows effects of preparation on the products.
  5. The student experiences and describes the interaction between food and human senses.
  6. Using the abovementioned knowledge and skills to develop successful culinary concepts

The following subjects will be addressed:
  • Human senses and the interaction with food and beverage – lectures, discussions.
  • The (biological and biochemical) nature of products – lecturer, demonstration, discussion
  • The influence of (different) preparation methods – demonstration, explanation, lecture
  • Tasting the different dishes or components against a selection of wines.

minor Humanitarian Management

The main theme of this minor is the internal and external environment of a humanitarian aid situation.

The main theme of this minor is the internal and external environment of a humanitarian aid situation. A lot of disciplines and actors are involved in international conflicts and disasters. A multidisciplinary approach is necessary in order to make a correct analysis of an emergency situation. You will learn different approaches during this minor, including the geopolitical factors, international law, stakeholder analysis and the typical characteristics of a humanitarian operation will be dealt with.
The gained knowledge and skills will be applied into practice during an internship in the last 10 weeks.

minor Event Management

The MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events) industry is still growing and therefore Professional Event Organizations demand more skilled personnel.

The MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events) industry is still growing and therefore Professional Event Organizations demand more skilled personnel. Particularly interpersonal skills, management skills, financial insight on a high level are important in the industry. Not only organizational skills but interaction with stakeholders,
insight in new media and marketing strategies are important issues. Training students to become all-round MICE organisers with theoretical and practical experience is the central goal of this module.

content / subjects:
Kinds of events, Project Management, Concept & Designing,5Wheel Drive, Finance & Sponsoring, Event Marketing & Media, Programming;

educational design:
Real world learning through guest lectures, fieldtrip, but also CBL. Case Based Learning, Guest Lectures (weekly), Fieldtrip (± 1 week), Management Skills 3x

minor Rooms Division Management

Explore the best management practices in the rooms division department and most recent strategies for building or maintaining a competitive advantage through the introduction of new concepts.

This minor offers students the opportunity to specialise within the fascinating field of Rooms Division Management. The purpose of the RD Minor is to gain more in-depth knowledge in the management aspects of the RD department. As a RD manager you will, in
practice, be expected to maintain contact with guests within various fields of your hotel organization. The RD manager effectively serves as the “lubricant” between guests and the operational departments of the hotel company. A wide range of competencies is necessary to seamlessly meld an effective RD organization with the needs and wishes of its guests.
The subjects that will be covered, include:

  • Primary functions and responsibilities
  • Revenue management
  • Trends/ branding in hotel Industry
  • In and out sourcing
  • Hotel reservation systems, ICT, Social Media
  • Sales Skills
  • Guest safety and security
  • 2 days BHV workshop(Company

Response Team). Own contribution of € 100,00 per student is required
  • Guest loyalty, Guest Relations
  • Recruitment & Selection
  • International Law

minor Food & Beverage Management

Students enrolled in this module will gain more in-depth knowledge in the management aspects of the F&B department.

Students enrolled in this module will gain more in-depth knowledge in the management aspects of the F&B department. The subjects that will be covered include:
F&B management: personal-, operations-, financial management (F&B control) F&B procedures and systems (logistics, architecture, purchasing.
Total Quality Management
Nosing and tasting food, wine, tea and beverages
International Food and drinks : Gastronomy Fine dining
Developments and trends in F&B
Law and Food safety
Gastronomic sociology
HRM

Students of the F&B minor will attend an official Wine Course organized by the Wine & Spirit Education Trust( WSET). At the end of the F&B minor they will get the Intermediate Certificate in Wine, Spirits and other Alcoholic Beverages, level 2 if they pass the official winetaste. Intermediate Certificate in Wines, Spirits and other Alcoholic Beverages.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, excursie, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, stage, hoorcollege, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, project, zelfstudie, werkcollege, workshop
onderwijsvormen
NHL Stenden kent een onderwijssysteem, gericht op zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen. Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen aan echte vraagstukken (Design Challenges). Je kiest passende opdrachten in de nationale of internationale praktijk. Je leert door te proberen en te doen. Goede feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om je oplossing aan te scherpen.
Naast DBE krijg je hoorcolleges, werkcolleges e
doelstelling
Wil je later graag werken in een hotel, restaurant, recreatiepark, evenementenbureau of een congrescentrum? Dan is de opleiding Hotel Management echt iets voor jou. Deze Engelstalige studie leidt op voor een management- of adviesfunctie in de gehele gastvrijheidsbranche en vormt een uitstekende basis voor de toekomst. In binnen- én buitenland. Het internationale karakter van de opleiding en de branche maken dat veel studenten een baan in het buitenland vinden.
studeren in het buitenland
Tijdens je studie kun je tot aan 1,5 jaar naar het buitenland. Je hebt mogelijkheden om te kiezen voor een Grand Tour op één van de 4 buitenlandse Branch Campuses in Zuid Afrika, Italië, Qatar, Bali en Thailand of een uitwisselingssemester bij één van de over 100 partnerinstellingen wereldwijd. Tevens heeft de NHL Stenden Hotel Management School uitstekende contacten met stagebedrijven in het binnen- en buitenland (600 stagemogelijkheden in 40 landen).
bindend studieadvies
  • minimaal 50 EC in de eerste 12 maanden


minimaal 50 EC in de eerste 12 maanden
honours-/excellence program Hospitality Excellence Programme

The Hospitality Excellence Programme(HEP) is a collaborative excellence program of the five Dutch Hotel Management Universities, the Royal Dutch Hospitality Association (KHN) and MeetingMoreMinds.

The Hospitality Excellence Programme(HEP) is a collaborative excellence program of the five Dutch Hotel Management Universities, the Royal Dutch Hospitality Association (KHN) and MeetingMoreMinds. During this program the best students from the Dutch Hospitality Management Universities take on one out of four themes to deliver new perspectives, visions and applicable solutions.

The output of the program is a Hospitality Excellence Report which outlines an integrated and strategic view on the impact of one of the main themes discussed in the program on specific parties within the hospitality industry.

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
havo N&T2emvt
havo N&G2emvt
havo E&M2emvt
havo C&Meconomie of m&o
vwo N&T2emvt
vwo N&G2emvt
vwo E&M2emvt
vwo C&Mtoelaatbaar
MBO niveau 4toelaatbaar
toelatingseisen

toelatingsgesprek
Bedrijven in de hospitality industrie zoeken medewerkers die gastvrij zijn, servicegericht en graag de handen uit de mouwen steken. Kwaliteiten die je niet alleen kunt aanleren, het moet ook 'in' je zitten. De Hogere Hotelschool heeft een selectieprocedure, om te kijken of je in voldoende mate aan deze eisen voldoet:

  • Deel 1 is een assessment
  • Deel 2 is een gesprek met een studie coach

instaptoets

studie kosten
bron: NHL Stenden Hogeschool
bedrag kostenpost
€ 8500.00levensonderhoudper jaar
€ 275.00studiematerialenper jaar
€ 174.00visa/permitvoor de gehele opleiding
inbegrepen in collegegeld
examination
registration fee

De stad

aan het woord: studenten en docenten

Anne van Aalst
“De laatste modulen van dit jaar doe ik op Bali”

“De Grand Tour biedt de mogelijkheid de opleiding in een heel ander deel van de wereld te doen. Zelf ga ik het derde jaar afronden op Bali. Studeren op Bali, dat is toch fantastisch?” Anne van Aalst, derdejaars student Hoger Hotelonderwijs

“Praktisch aan de slag gaan, dat is wat mij betreft het sterke punt van deze opleiding. Dat brengt leren en praktijk mooi samen. In de praktijk is een duidelijke hiërarchie tussen eerste-, tweede- en derdejaars studenten. Dat is leerzaam. In het eerste jaar zie je studenten uit hogere jaren dingen doen die je zelf anders zou willen doen...
En de Grand Tour natuurlijk. De Grand Tour biedt studenten de mogelijkheid de opleiding in een heel ander deel van de wereld te doen. Zelf ga ik de laatste twee modulen van het derde jaar op Bali volgen. Daar heb ik enorm veel zin in, studeren op Bali. Dat is toch geweldig?”
Anne van Aalst, derdejaars student Hoger Hotelonderwijs


lees verder ...

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/7 NHL Stenden
Hotel Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
2/7 NHL Stenden
Hotel Management 3 Year Track
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
3/7 Hotelschool
Hotel Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
4/7 BUas
Hotel Management
star Keuzegids topopleiding 2016
Keuzegids topopleiding 2019
€ 326 gemiddelde kamerhuur
198 eerstejaars
72% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
5/7 Saxion
Hotel Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
6/7 Saxion
Hotel Management (English Taught)
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
7/7 Zuyd
Hotel Management
€ 308 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Met een diploma Hotel Management op zak heb je onbegrensde mogelijkheden. Je kunt aan de slag in de gehele gastvrijheidsindustrie wereldwijd. Je komt alumni van de hotelschool in Leeuwarden overal tegen. Rond de helft van onze afgestudeerden begint zijn/haar carriere in een hotel; echter kiezen veel studenten voor gerelateerde sectoren zoals toerisme, evenementen, bank- en verzekeringswezen of coaching/consulting.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

De opleiding Hotel Management van NHL Stenden Hogeschool behoort tot de internationale top en staat bekend als een moderne, innovatieve en dynamische opleiding. Jaren achtereen is de opleiding als uitstekend beoordeeld, zowel door studenten als experts uit het werkveld. Uit de Studie in cijfers (2020) blijkt dat gemiddeld 92% van de afgestudeerden hotelschoolstudenten een baan heeft en 79% een baan op managementniveau.

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Universiteit TwenteBusiness Administration+ 30 EC pre-master
HANCirculaire Economie part-timegeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteCommunication Science+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteEducational Science & Technology full-time,part-time+ 30 EC pre-master
Wageningen UniversityManagement, Economics and Consumer Studies+ 30 EC pre-master
NHL StendenMaster Design Driven Innovation+ toelatingsgesprek
NHL StendenMaster in International Leisure, Tourism and Events Managementgeen aanvullende eisen
NHL StendenMaster International Hospitality and Service Management part-timegeen aanvullende eisen
NHL StendenSerious Gaming part-time+ toelatingsgesprek
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

adviseur
banquetmanager
food & baverage manager

Food- and beveragemanager bij een groot hotelbedrijf of een bungalowpark. Je organiseert de dagelijkse uitgifte van maaltijden en dranken.

manager van een congresbureau

Je houdt je bezig met de dagelijkse gang van zaken op dit bureau, dat beurzen en congressen organiseert.

rooms division manager

Rooms division manager in een groot hotelbedrijf of conferentiecentrum. Je geeft leiding aan medewerkers bij de receptie en de huishoudelijke dienst.

salesmanager
zelfstandig ondernemer
bron: StudieData

Contact

studie-informatie
E: studentinfo@nhlstenden.com
T: 088-991 7000
Hotel Management School

Student Center

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite