Stenden Hogeschool

Stenden Hogeschool is een internationale school met vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bali (Indonesië), Bangkok (Thailand) en Port Alfred (Zuid-Afrika).

Stenden Hogeschool is 1 januari 2008 ontstaan uit een fusie van de Christelijk Hogeschool Nederland (CHN) en de Hogeschool Drenthe.

Verrijking onderwijsaanbod
Stenden werkt met het nieuwe concept van de New University aan een verrijking van het huidige onderwijsaanbod. New University is een samenballing van onderwijs, onderzoek en commerciële activiteiten. Met het onder één dak brengen van het Hoger Beroepsonderwijs en het Wetenschappelijk Onderwijs sluit Stenden beter aan op wat internationaal de standaard is.

Uitgebreid opleidingsaanbod
Aan Stenden Hogeschool studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit associate degrees, bacheloropleidingen en masteropleidingen in de domeinen (Service) Management, Zorg, Educatie, Economie en Techniek.

Ondernemend leren
Kenmerkend aan de opleidingen van Stenden Hogeschool is dat de praktijk centraal staat. Al tijdens de studie maken studenten kennis met hun toekomstige werkveld, bijvoorbeeld via één van onze leerbedrijven. Daarnaast kent Stenden Hogeschool een elftal lectoraten waarin onder andere professionals uit het werkveld deelnemen.
logo

Studievoorlichting

IStudy
Rengerslaan 8
8917 DD Leeuwarden

e: istudy@stenden.com
t: 058-2441100
w: bachelor website

studenten

totaal aantal studenten
10700studenten
4416man
6284vrouw
voltijd/deeltijd
voltijd studenten
deeltijd studenten
duale studenten
aantal eerstejaars
834eerstejaars man
1364eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015

organisatie