61 bachelors keyboard_arrow_right

13 masters keyboard_arrow_right

Unsplashed background img 2

Saxion Hogescholen

Bij de vier vestigingen van Saxion in Apeldoorn, Deventer, Enschede en Hengelo studeren ruim 26.000 studenten.

In samenwerking met bedrijven en instellingen wordt door onze kenniscentra en lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Voor overheden, bedrijven en zorg- en welzijnsorganisaties is 'Saxion bij- en nascholing' een goede partner in kennisvergaring.

Kwaliteit en bewust kiezen
Natuurlijk staat kwalitatief uitstekend onderwijs bij Saxion voorop. Alles is erop gericht om de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt of het starten van een eigen onderneming. De samenwerking met bedrijven en instellingen is essentieel om de brug naar de beroepspraktijk te slaan.
We vinden het bij Saxion erg belangrijk dat studenten bewust en weloverwogen kiezen voor een studie en zich goed voorbereiden op hun opleiding en toekomstige beroepenveld. Het vergroot de kans op succesvol afronden van een opleiding. Het belangrijk op tijd te starten met oriƫnteren. We steken daarom veel energie in het bieden van goede voorlichting en voldoende mogelijkheden om te komen ervaren hoe het is om hier te studeren. Voor iedere nieuwe student in het voltijdonderwijs is er sinds 2013 ook een verplicht intakegesprek in de vorm van de 'studiekeuzecheck', voorafgaand aan de start van de opleiding. Tijdens die intake gaan docent en student met elkaar in gesprek over benodigde kwaliteiten, studie-inhoud en beroepsmogelijkheden.

Living Technology
Succesvol toepassen van innovatieve technologie is een belangrijke pijler van Saxion, zowel in onderwijs als in onderzoek. Technologie staat voor een nieuwe wereld vol bijna onbegrensde mogelijkheden. Met ongekende oplossingen voor alledaagse vraagstukken als vergrijzing, duurzaamheid of veiligheid. Daarom vindt Saxion het belangrijk dat technologie in elke opleiding tot leven komt. Niet als abstract stukje techniek maar als integraal onderdeel van ons leven en werken: in de zorg, in de bouw, in het onderwijs, in de dienstverlening. Dat noemen we bij Saxion Living Technology.

Succesvolle technologie ontstaat vaak op het snijvlak van verschillende disciplines. Vanuit de durf om over traditionele grenzen heen te kijken. We leggen bij Saxion dan ook de nadruk op het belang van de 'andere disciplines' voor het realiseren van succes van technologie. Dit sluit aan bij de breedte van ons onderwijs- en onderzoeksaanbod.
logo

Studievoorlichting

Saxion Informatiecentrume: info@saxion.nl
t: 0570 - 603 700
w: bachelor website

studenten

Unsplashed background img 2
totaal aantal studenten
25667studenten
13131man
12536vrouw
voltijd/deeltijd
voltijd studenten
deeltijd studenten
duale studenten
aantal eerstejaars
2838eerstejaars man
2948eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015

organisatie

Unsplashed background img 2