Tourism Management

BUas Breda University of Applied Sciences

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Kun je mensen een topvakantie bezorgen en tegelijkertijd rekening houden met de gevolgen van toerisme voor natuur en lokale bevolking? Hoe speel je in op de veranderende markt waarin technologische ontwikkelingen en klantbeleving steeds belangrijker worden? Je leert het in deze economische managementopleiding.

open_in_newwebsite

locatieBreda
diplomaBA
typeregulier, 240 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
volledig Engels
opleidingsduur4 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code35524
Breda University of Applied Sciences staat al vijftig jaar bekend om haar uitstekende toerismeopleiding. Wil jij veel keuzemogelijkheden, internationaal studeren en werken en tegelijkertijd onderwijs volgen met veel persoonlijke begeleiding in een informele cultuur? Dan is de Bachelor Tourism Management iets voor jou. Je kunt kiezen of je deze opleiding Nederlandstalig of Engelstalig volgd.

Toerisme is een 'people's business'. Het draait om mensen, gastvrijheid en beleving. Maar ook om zakelijk inzicht, creativiteit en organisatietalent. Je kunt aan de slag als adviseur, manager, marketeer of inkoper bij toeristische bedrijven. Na je afstuderen aan Breda University of Applied Sciences verleg jij grenzen met jouw professionalisme en ondernemende instelling en kennis van management en economie.
Breda University Of Applied Sciences Intro 2018

Waarom aan de BUas?

award
2019
  • 50 jaar ervaring in toeristisch onderwijs
  • Intensieve interactie met het internationale werkveld
  • 79% van de afgestudeerden is (zeer) tevreden over deze studie (bron: HBO-monitor)
  • Samenwerking met grote bedrijven biedt mogelijkheden voor projecten en praktijkstages bij bedrijven als TUI, Booking.com, KLM, Center Parcs en Disney
  • De opleiding is internationaal erkend door de UN World Tourism Organization
  • Persoonlijke benadering en begeleiding in een informele cultuur

Studieprogramma

Unsplashed background img 2

afstudeerrichtingen

specialisatie Travel IndustryDe internationale reisindustrie is door (online) ontwikkelingen, veranderend consumentengedrag en toenemende concurrentie volop in beweging. Continue focus op de vakantieganger en reiziger van de toekomst is essentieel om te begrijpen hoe de (internationale) consument zoekt en boekt en wat zijn wens en behoefte is. Het is daarom belangrijk trends en ontwikkelingen in de reisindustrie te signaleren en te blijven vernieuwen.

specialisatie Recreation & HospitalityDe internationale reisindustrie is door (online) ontwikkelingen, veranderend consumentengedrag en toenemende concurrentie volop in beweging. Continue focus op de vakantieganger en reiziger van de toekomst is essentieel om te begrijpen hoe de (internationale) consument zoekt en boekt en wat zijn wens en behoefte is. Het is daarom belangrijk trends en ontwikkelingen in de reisindustrie te signaleren en te blijven vernieuwen. Je leert hoe je door creativiteit en gebruik van nieuwe media en technologie vernieuwende diensten en reisproducten kunt ontwikkelen om de moderne consument een optimale reisbeleving te geven.

specialisatie Tourism DestinationsOver de hele wereld wordt door steeds meer mensen gereisd. Toerisme is voor steeds meer bestemmingen een belangrijke inkomstenbron. De internationale groei van toerisme vraagt om nieuwe investeringen, slimme plannen en creatieve ondernemers en organisaties die vorm geven aan het toerisme van de toekomst. Bij Tourism Destinations leer je hoe je een bestemming vanuit verschillende perspectieven (bedrijfsleven, overheid, toerist en de lokale bevolking) kunt analyseren en hoe je vervolgens de bestemming kunt ontwikkelen, promoten en managen.

specialisatie Attractions & Theme Parks ManagementDe attractie- en themaparkensector groeit en ontwikkelt zich snel. Musea en science centra richten zich niet meer uitsluitend op educatie, maar voegen vermaak en beleving toe in de vorm van thematisering, interactie en attracties. Dierentuinen bouwen klimparken, winkelcentra breiden uit met attracties zoals een aquarium en simulators. Tegelijkertijd groeien de bestaande grote attractieparken uit tot vakantieresorts met meerdere hotels, een uitgaanscentrum en waterpark. Voor al die attracties is het meer dan ooit van belang zich te onderscheiden van de concurrentie. Daardoor groeit de vraag naar jonge professionals met creatieve ideeën en kennis van de markt.

afstudeerrichting Pre-master Leisure and Tourism Studiesafstudeerrichting Pre-master Strategic Business Management and Marketing (SBM)Our academic Pre-master Strategic Business Management and Marketing (SBM) grants direct access to the Master of Science programmes in business related programmes at our academic partners and to our own Master of Science Leisure and Tourism Studies.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, literatuurstudie, mondelinge presentatie, stage, onderzoek, onderzoeksproject, excursie, onderzoeksvoorstel, werkcollege, hoorcollege, werkgroep, groepsopdracht, portfolio, workshop, groepsdiscussie, poster presentatie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, zelfstudie, project, seminar
onderwijsvormen
Tourism Management werkt met een semestersysteem, opgedeeld in totaal vier blokken per jaar. In de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af. Je werkt met medestudenten in projectgroepen. Daarnaast ontwikkel je in cursussen, vaardigheidstrainingen, gastcolleges, bedrijfsbezoeken, studiereizen en stages de competenties die je als professional in de praktijk nodig hebt.
doelstelling
Tijdens de opleiding Tourism Management (NL) werk je in projectgroepen aan vraagstukken uit de praktijk, gekoppeld aan basisvakken zoals (online) marketing, e-business, financieel management en consumentengedrag. Naast het werken aan kennis, werk je ook aan de ontwikkeling van competenties. Het gaat om een mix van eigenschappen, houding en vaardigheden die je als professional inzet tijdens je werk.
Meer weten? Check: https://www.buas.nl/opleidingen/tourism-management-nl

docenten
Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het traject van coaching.
Tijdens je opleiding ben je bewust bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling en je oriëntatie op het werkveld: Wat zijn mijn talenten? Hoe wil ik mezelf ontwikkelen? Een coach adviseert je hierbij en begeleidt je bij je keuzes. Je krijgt inzicht in richtingen waarin je je kunt specialiseren en wat het beste aansluit bij jouw interesses. Bij BUas heerst een goede sfeer en is er informeel contact tussen student en docent.
studielast
De studiebelasting bedraagt 60 ECTS per jaar. Een ECTS staat voor 28 studiebelastingsuren. Dit komt neer op een gemiddelde studiebelasting van 40 uur in de week, gedurende 42 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Zo zijn de laatste weken van een blok en de tentamenweken voor de meeste studenten relatief druk.
studeren in het buitenland
Een tijdje studeren in het buitenland biedt je de gelegenheid om je grenzen te verleggen, zowel letterlijk als figuurlijk. Je bent in een internationale omgeving, ontmoet mensen van verschillende culturele achtergronden en bovendien is het goed voor je talen. Kortom, studeren in het buitenland is een prachtige kans… grijp hem!
bindend studieadvies
  • minimaal 60 EC in de eerste 12 maanden
honours-/excellence program Honours programma

Voor studenten die naast de reguliere studie hun talenten nog verder willen ontwikkelen biedt BUas een honoursprogramma aan.

Door aan dit programma deel te nemen, ga je nét een stapje verder in de ontwikkeling van je professionele of academische kennis en vaardigheden.

Het programma is opgebouwd uit colleges, trainingen, opdrachten (individueel of in groepen) en individuele begeleiding. Deze extra activiteiten vinden naast het reguliere studieprogramma plaats. Het is een Engelstalig traject dat start na het eerste studiejaar en doorloopt tot je afstuderen.

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
havo N&Ttoelaatbaar
havo N&Gtoelaatbaar
havo E&Mtoelaatbaar
havo C&Meconomie of m&o
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&Meconomie of m&o
MBO niveau 4mbo 4 toelaatbaar, behalve opleidingen uit de domeinen: Techniek en procesindustrie/Voedsel, Natuur en leefomgeving/Zorg en welzijn. Hierbij ben je pas toelaatbaar nadat je een assessment hebt gedaan met positieve uitkomst.
hbo-pAansluitende HBO-propedeuse
WO propedeusetoelaatbaar

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
326kamerhuur in Bredarond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1194totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in
?% daarvan is vrouw
7451 studenten aan de BUas Breda University of Applied Sciences
57% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Op kamers in Breda

22635studenten studerend
9390studenten woonachtig   
€ 326gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
22 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/6 BUas
Tourism Management
star
€ 326 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
2/6 Inholland
Tourism Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
3/6 NHL Stenden
Tourism Management
star NVAO
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
4/6 NHL Stenden
Tourism Management Fast Track (3 jaar) BBA
star NVAO
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
5/6 Saxion
Tourism Management
gemiddelde kamerhuur
119 eerstejaars
70% vrouw
? uur contacttijd/week
6/6 Saxion
Tourism Management (English Taught)
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Na je bachelor kun je ervoor kiezen om door te studeren voor je master. Breda University of Applied Sciences heeft verschillende masters, zoals de Master Tourism Destination Management en de Master Media Innovation. Je kunt ook buiten BUas een hbo- of wo-master- opleiding gaan doen, bijvoorbeeld aan Maastricht University.

Meer weten? Check: https://www.buas.nl/opleidingen/tourism-management-nl/na-je-opleiding

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Je kunt aan de slag als manager e-commerce/SEA specialist bij een touroperator, customer insights marketeer bij een online booking platform, yield/revenue manager bij een airline, beleidsmedewerker toerisme & recreatie bij een gemeente, coördinator duurzaamheid bij een vakantiepark, customer experience manager bij een attractiepark, consultant bij een destination marketing organisation.

Potentiële beroepen

bron: StudieData

Contact

Contact algemeen
E: communications@buas.nl
T: 076 533 22 03
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite