Leisure and Events Management

NHL Stenden Hogeschool

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Kies je voor Leisure & Events Management van NHL Stenden, dan kies je voor een studie die je opleidt tot duurzaam én ondernemende regisseur van de internationale vrijetijdssector.

open_in_newwebsite

locatieLeeuwarden
diplomaBBA
typeregulier, 240 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Engels
volledig Nederlands
opleidingsduur4 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code35521
Bij NHL Stenden word je uitgedaagd om een verschil te maken in de (inter)nationale Leisure Industrie vanuit een duurzaam gedachtegoed. Je ontwikkelt je tot een zakelijke en creatieve regisseur voor deze dynamische sector. En duurzaam? Duurzaam omdat het hoort, het moet, het loont en het gewoonweg boeiend is. Op deze manier creëren we belevenissen die het waard zijn! Leisure & Events Management is een studie waar je alle kanten mee op kunt in de wereld van Evenementen, Sport, Toerisme, Media, Recreatie en Kunst en Cultuur.

Vanaf het derde jaar kies je een afstudeerprofiel. Je kiest zo een richting waarin jij je verder wilt ontwikkelen om straks het verschil te maken in de vrijetijdssector. Je hebt keuze uit de profielen Kunst en Cultuur Management, Sport Management en Event Management.

Waarom aan de NHL Stenden?

  • Praktijk Onderwijs: we werken zeer nauw samen met het werkveld via projecten. Je zet vanaf dag één je eigen onderneming

op, realiseert en ontwikkelt concepten voor opdrachtgevers
  • Waardecreatie: Je leert vrijetijdsconcepten te ontwerpen, zodat deze bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.
  • Internationale oriëntatie

- LeisureLAB: innovatieve werkomgevingen
  • Mogelijkheid tot specialiseren in Events, Sport en Kunst&Cultuur

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouwLeisure & Events Management is een managementopleiding, het organiseren en regisseren van belevenissen staat centraal. Je legt een stevige basis op het gebied van marketing, bedrijfseconomie, nieuwe media, maatschappelijk verantwoord ondernemen en communicatie. Je doet kennis en praktijkervaring op in de vrijetijdssectoren: evenementen, toerisme, sport, kunst/cultuur, recreatie en media. Ook leer jij hoe je deze kennis kunt toepassen bij het ontwikkelen van een evenement of project.
1e jaar Tijdens het eerste jaar maak je kennis met de verschillende ontwikkelingen binnen de vrijetijdssectoren en leer je meer over management binnen de vrijetijdsindustrie.Een ander belangrijk onderdeel tijdens het eerste jaar is Jong Ondernemen, waarbij je het hele jaar aan de slag gaat met het opzetten van een eigen onderneming. Ook ga je in dit jaar drie dagen op werkveldbezoek bij belangrijke spelers uit de Leisure industrie zoals bijvoorbeeld Tui Travel, het Kröller Möller Museum en Walibi.
periode
1234
Experience Marketing
Leisure Life
Organisatie en Management
World of Leisure
Leisure Networks
Leisure Strategy
Minors
2e jaar In het tweede jaar ga je vooral aan de slag met het organiseren van een eigen evenement, project of festival voor een opdrachtgever uit de praktijk. Verder ga je uiteraard op werkveldbezoek. Je maakt een excursie naar Disneyland Parijs om in gesprek te gaan met de bedenkers van belevenisconcepten. Daarnaast leer je onder meer over projectmanagement, conceptontwikkeling, en onderzoek.
Tenslotte loop je gedurende een half jaar één dag in de week stage bij een leisure bedrijf naar eigen keuze.
periode
1234
Concepting Leisure
Human Resource Management
Leisure Operations
3e jaar In het derde jaar staat het strategisch denken centraal. Je vormt een eigen visie op de rol van vrijetijd in de samenleving. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. In dit jaar volg je minors in binnen- of buitenland, waarbij er o.a. gekozen kan worden voor:
  • Kunst & Cultuur Management
  • Sport Management
  • Event Management

Ook kun je uit circa 80 andere minoren in binnen- en buitenland (Grand Tour of Exchange) kiezen
periode
1234
@Work onderzoek
12 EC
Leisure Lab
4e jaar Je gaat 28 weken op (internationale) stage en schrijft je afstudeerscriptie.

tracks

track Sport ManagementDe sportsector als werkveld. Een omgeving waar prestatie en discipline een belangrijke rol spelen. In de eerste minor verdiep je je kennis over commerciële sportorganisaties, sportbonden, en overheidsinstanties. Ook ga je actief sporten en organiseren. Tijdens de tweede minor pas je alle marketingprincipes toe op een commercieel sportbedrijf naar keuze. Daarnaast voer je namens SC Heerenveen onderhandelen met een potentiële sponsor. Tijdens het onderdeel Adventure Sport leer je organiseren vanuit de principes van de beleveniseconomie. Tot slot kijk je in de keuken van topsport door een bezoek aan Roland Garros en EK's of WK's indien in Nederland gehouden. Wanneer je Sportmanagement 1 en 2, je eind stage en scriptie in de sport met goed gevolg hebt afgerond ontvang je een Sportmanagement certificaat.

track Kunst en Cultuur ManagementEen zakelijk talent met oog voor artistieke kwaliteit is van groot belang voor het leveren van een bijdrage in deze sector. De sector vraagt steeds meer om ondernemerschap. In deze minor verdiep je jouw kennis over kunstzinnige producties en leer je hier rendement uithalen. Je ontwikkelt culturele concepten die praktisch haalbaar zijn en die de artistieke vrijheid stimuleren. Tot slot ga je op fieldtrip naar Berlijn en analyseer je met professionals een aantal producties op artistieke kwaliteit en management aspecten.

track Event ManagementHoe maak je van een evenement een onvergetelijke ervaring? Eventmanagement is de verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met de MICE industrie (Meetings, Incentives, Conferences en Events). Bij de eerste minor wordt je kennis verdiept ten aanzien van projectmanagement, conceptontwikkeling, financiën en marketing. Bij de tweede minor werk je voor een opdrachtgever en realiseer je een Event. Je werkt van creatief idee, tot realisatie en na-evaluatie. Bij het succesvol voltooien van beide minors ontvang je een certificaat van Nederlandse brancheverenigingen; EM1 is gecertificeerd door IDEA, de Independant Dutch Event Association, EM2 is gecertificeerd door CLC-VECTA, Centrum for Live Communication.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, excursie, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, stage, hoorcollege, literatuurstudie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, portfolio, poster presentatie, zelf-evaluatie, zelfstudie, seminar, werkcollege, traineeship, werkgroep
studeren in het buitenland
Het is mogelijk om een deel van je studie in het buitenland te volgen via een uitwisseling op onze campus in Zuid-Afrika, Qatar, Thailand of Bali. Ook is het mogelijk om op uitwisseling bij een partneruniversiteit te gaan.

In het laatste jaar werk je verder aan je specialisatie gedurende een stage en een afstudeeropdracht in zowel binnen- of buitenland. Het internationale karakter van deze industrie en de opleiding biedt je veel mogelijkheden.
bindend studieadvies
  • minimaal 51 EC in de eerste 12 maanden


minimaal 51 EC in de eerste 12 maanden
honours-/excellence program Honoursprogramma

Het is een aanvullend programma dat uit zes vakken bestaat en in het tweede en derde jaar van de bacheloropleiding wordt gegeven.

Het Honoursprogramma is in 2007 ontwikkeld voor studenten die meer willen en kunnen doen dan wat van ze wordt verwacht tijdens de reguliere opleiding. Haal je bovengemiddelde resultaten tijdens je bacheloropleiding, dan kun je in het Honoursprogramma verdere training krijgen in de analytische vaardigheden die je hebt gekozen voor jouw vakgebied. Je ontwikkelt je vaardigheden op het gebied van analyse en synthese en je leert je ideeën en argumenten op een effectieve manier op te stellen.

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
havo N&Ttoelaatbaar
havo N&Gtoelaatbaar
havo E&Mtoelaatbaar
havo C&Mtoelaatbaar
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&Mtoelaatbaar
MBO niveau 4toelaatbaar
studie kosten
bron: NHL Stenden Hogeschool
bedrag kostenpost
€ 330.00in het eerste jaar
€ 700.00studiematerialenvoor de gehele opleiding
inbegrepen in collegegeld
registration fee
examination

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/4 NHL Stenden
Leisure and Events Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
2/4 HR
Leisure & Events Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
3/4 Inholland
Leisure & Events Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
4/4 BUas
Leisure & Events Management
star Elsevier
€ 326 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Na het afronden van de Bachelor Degree kan je aan de slag in de brede vrijetijdssector. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om door te stromen naar ons Masterprogramma op het gebied van Leisure & Tourism.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Als afgestudeerde kun je aan de slag in een management-, beleids-, of adviesfunctie. De bedrijfstak heeft, net als de opleiding en stages, een internationaal karakter. Doordat vrijetijdsmanagement een brede managementopleiding is, kun je ook in andere branches aan de slag waar dienstverlening centraal staat. Daarnaast zijn er veel studenten die starten als zelfstandig ondernemer. Met deze opleiding zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt.

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
NHL StendenMaster International Hospitality and Service Managementgeen aanvullende eisen
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

booking manager
event manager
eventmanager bij een sportmarketingbureau
marketing & communication manager
marketing- en communicatiemanager van een pretpark

Samen met jouw communicatiemedewerkers zorg je ervoor dat het park en de afzonderlijke attracties op unieke wijze in de markt worden gezet.

policy officer
programmamanager bij een groot poppodium

Je bepaalt welke bands gaan optreden, verzorgt de onderhandelingen en coördineert de optredens.

projectmanager bij een museum
bron: StudieData

Contact

studie-informatie
E: studentinfo@nhlstenden.com
T: 088-991 7000
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite