Deze opleiding

Heb je een vwo-diploma? Dan kun je de studie Hotel Management van Stenden Hotel Management School in 3 jaar volgen. Kies voor onze opleiding met eigen viersterrenhotel en internationale mogelijkheden!

open_in_newwebsite

locatieLeeuwarden
diplomaBBA
typeregulier, 0 EC
start1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur0 dagen voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code32767
Voor een carrière in de gastvrijheidssector moet je heel wat in huis hebben. Je moet je kunnen verplaatsen in de gasten, je kunnen onderscheiden van de concurrent en kunnen pieken op belangrijke momenten. En dat is precies wat je leert op onze opleiding. Je wordt in drie jaar opgeleid voor management- en adviesfuncties in bedrijven zoals hotels, restaurants, recreatieparken, congrescentra, en luchtvaartmaatschappijen.

Door een blijvende vraag naar goed opgeleide medewerkers heb je uitstekende toekomstmogelijkheden. Ook het internationale karakter van de bedrijfstak en de opleiding bieden je veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van je studie op één van de buitenlandse campus sites in Zuid Afrika, Bali, Qatar of Bangkok volgen. Real World Learning staat tijdens de opleiding centraal. Je loopt 20 weken praktijk in ons eigen 4* Stenden Hotel op operationeel, supervisor en management niveau. In je laatste studiejaar ga je 10 maanden op managementstage in het binnen- of buitenland. Je komt afgestudeerden van de hotelschool uit Leeuwarden overal ter wereld tegen. De opleiding is intensiever dan de vierjarige hotelopleiding; er wordt meer zelfstudie van je verwacht.

Waarom aan de NHL Stenden?

  • Je kunt een deel van je opleiding doen in Zuid-Afrika, Bali, Thailand of Qatar.
  • Je doet ervaring op in een echt, commercieel hotel: het viersterren NHL Stenden Hotel.
  • Je studeert aan de grootste hotelschool van Europa.
  • Je kunt na je opleiding in twee jaar een universitaire pre-Master en Master Degree halen.
  • Je leert door te doen: tijdens de lessen en door praktijk ervaring op te doen in het Stenden Hotel, waar je op elke afdeling leert omgaan met echte gasten.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouw
Direct bij de start van je studie krijg je een Career Coach. Deze coach begeleidt jou persoonlijk tijdens je hele studie. Het studiejaar is ingedeeld in vier blokken van 10 weken. Elke blok/module richt zich op een speciaal onderwerp.

Een deel van de opleiding is in het buitenland te volgen. Dit kan op onze campus sites in Thailand, Qatar, Indonesië (Bali) of Zuid-Afrika. Stageplaatsen hebben we over de gehele wereld. NHL Stenden Hogeschool biedt onbegrensde mogelijkheden.
Engels is de voertaal. Als tweede vreemde moderne taal kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden, waaronder Frans, Duits, Spaans, Chinees of Russisch.

Minimaal 52 EC in het eerste 12 maanden
periode
Career Development
keuzevak

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
doelstelling
In het propedeusejaar maak je kennis met de gastvrijheidsindustrie. Hoe zorg je ervoor dat een gast tevreden naar huis gaat? Je verdiept je in personeelsbeleid, marketing en financieel management van een hotel. Je krijgt theorie, maar gaat ook tien weken in de praktijk aan de slag in ons viersterren Stenden Hotel. In dit echte, commerciële hotel leer je alle afdelingen van een hotel kennen.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2020

collegegeld nog niet bekend

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
0kamerhuur in Leeuwardenonder landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 868totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

Op kamers in Leeuwarden

23096studenten studerend
6895studenten woonachtig   
gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
? m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Contact

T: 058-2441100
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite