Gerrit Rietveld Academie

De Gerrit Rietveld Academie is een hogeschool voor Beeldende Kunsten en Vormgeving. Wij verzorgen twee bacheloropleidingen en vier masteropleidingen.

Binnen de Bachelor bieden we een Bachelor Autonome Beeldende Kunst en een Bachelor Vormgeving aan. Er zijn hierbinnen verschillende afstudeerrichtingen. Na een algemeen eerste jaar, genaamd het basisjaar, kiest de student voor een van deze afstudeerrichtingen. Dan volgen drie jaren van verdieping. De Rietveld Academie biedt ook een deeltijdopleiding aan. Dan geldt dat het basisjaar twee jaar duurt en er daarna nog drie jaren van verdieping volgen.

Na het behalen van je bachelordiploma kan je doorstuderen en een Master titel behalen. Dit kan je doen aan het Sandberg Instituut. Momenteel bieden we vier masters aan: Master Autonome Beeldende Kunst, Master Vrije Vormgeving, Master Grafisch Ontwerp en een vierde master in Interieurarchitectuur.

Ook verzorgen wij vooropleidingen voor diegenen die zich willen voorbereiden op een studie aan de Rietveld Academie: Het oriëntatiejaar, waarin je 30 zaterdagen per jaar lessen volgt aan de Academie. Voldoende om een goed portfolio op te bouwen en om te bedenken of de Rietveld echt iets voor je is. Daarnaast is er de vooropleiding. 3,5 dagdeel per week volg je les. Als je het vooropleidingsjaar goed afsluit, word je automatisch toegelaten tot het basisjaar.
logo

Studievoorlichting

e: apply@grac.nl
t: 020 – 5711600
w: bachelor website

studenten

totaal aantal studenten
872studenten
331man
541vrouw
voltijd/deeltijd
voltijd studenten
deeltijd studenten
duale studenten
aantal eerstejaars
45eerstejaars man
119eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015