Codarts Hogeschool voor de Kunsten

Codarts Rotterdam is een kleinschalige internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus - wil jonge mensen met talent het kunstvak bijbrengen, opdat zij hun persoonlijkheden kunnen verwezenlijke

Codarts telt ongeveer 1.100 studenten, met 60 nationaliteiten, en circa 340 medewerkers.

Muziek
De muziekopleidingen van Codarts staan sinds jaar en dag hoog aangeschreven in binnen- en buitenland. Die goede naam dankt de school aan de topkwaliteit die zij biedt in een breed aanbod van studierichtingen (klassieke muziek, jazz, pop, wereldmuziek, muziektheater, muziekeducatie), afgestemd op de eisen van de internationale beroepspraktijk. Dit geeft studenten de mogelijkheid om met verschillende muziekstijlen in aanraking te komen in een internationale omgeving met studenten van alle continenten en docenten met internationale bekendheid.

Dans
Codarts bereidt haar dansstudenten voor op een professionele carrière als danser of docent. Door de nadruk te leggen op excellentie, wordt gestreefd naar het afleveren van hooggekwalificeerde danskunstenaars die aan de slag kunnen op de internationale arbeidsmarkt. In de studio's van Codarts zijn naast de eigen topdocenten altijd dansprofessionals uit binnen- en buitenland aan het werk, als gastdocent of choreograaf. Podiumervaring doen de studenten ruimschoots op, via voorstellingen, theatertournees en festivals, en via stages bij gerenommeerde gezelschappen, waarmee Codarts hechte banden heeft. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid gebruik te maken van uitwisselingsprogramma's met andere vooraanstaande opleidingen in Europa en de VS.

Circus
De bacheloropleiding Circus Arts leidt jonge talenten in vier jaar op tot professioneel uitvoerend circuskunstenaar. Zij bekwamen zich in een eigen circusspecialisatie. Daarnaast leren ze een brede basis aan circustechnieken aan. Ook theater, dans en creatie zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. Al tijdens de opleiding doen de studenten via projecten en presentaties, op festivals en in theaters, veel praktijkervaring op.

Onderzoek
Ten behoeve van een verdere professionalisering van de hogeschool en haar opleidingen besteedt Codarts veel aandacht aan onderzoek.
logo

Studievoorlichting

studenten

totaal aantal studenten
970studenten
521man
449vrouw
voltijd/deeltijd
voltijd studenten
deeltijd studenten
duale studenten
aantal eerstejaars
97eerstejaars man
89eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015

organisatie