Leisure & Events Management

BUas Breda University of Applied Sciences

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Hoe organiseer je een spetterend evenement dat mensen boeit en bijblijft? Hoe tover je een oud fabriekspand om tot een culturele ontmoetingsplaats? Je leert het bij Leisure & Events Management.

open_in_newwebsite

locatieBreda
diplomaBA
typeregulier, 240 EC
start1 september
taalvolledig Engels
volledig Nederlands
opleidingsduur4 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code35521
Tijdens de opleiding voer je projecten uit die zijn gebaseerd op real life cases. Wat komt er allemaal kijken bij het bedenken en organiseren van een event? Hoe maak je het tot een succes? Je leert het in de praktijk en bouwt meteen een groot netwerk op. Je kan kiezen om deze studie Nederlandstalig of Engelstalig te volgen. Na je afstuderen ben jij als leisure manager in staat om betekenisvolle vrijetijdsproducten te ontwikkelen!
Eva vertelt over haar ervaringen
Breda University of Applied Sciences Intro 2018

Waarom aan de BUas?

awardElsevier beste opleiding
2017
 • BUas is door de World Leisure Organization aangewezen als één van de drie World Leisure Centres of Excellence
 • De opleiding komt als beste Leisure opleiding van Nederland uit de Nationale Studentenenquête (NSE)
 • De opleiding heeft het bijzonder kenmerk 'Imagineering' van de NVAO
 • Je kunt een speciaal traject volgen in samenwerking met Efteling Academy
 • Je kunt deelnemen aan een honoursprogramma in ondernemerschap
 • Ruimte voor eigen leerroute
 • Een opleiding met 50 jaar ervaring

Studieprogramma

Unsplashed background img 2

afstudeerrichtingen

specialisatie International Event Management (Engelstalig)Bedrijven zetten steeds vaker events in om hun merk te promoten. Denk aan productpresentaties in de auto-industrie, netwerk- en relatiebijeenkomsten en beurzen. Maar events zelf kunnen ook sterke merken zijn of worden, zoals Mystery Land, Zwarte Cross en Extrema Outdoor.

De eventbranche verandert snel. Daarom is er behoefte aan een nieuwe generatie eventmanagers om nieuwe concepten voor events te ontwikkelen. Hoe ziet de (inter)nationale branche eruit? Hoe bedenk je creatieve en vernieuwende concepten voor events? En hoe werk je die uit tot nieuwe business- en verdienmodellen? Bovendien is er aandacht voor personal branding, of wel; jijzelf als merk. Hoe onderscheid je jezelf en hoe gebruik je personal branding in de evenementenindustrie?

specialisatie Social Innovation (Engelstalig)De kracht van sociale innovatie zit vaak in het feit dat oplossingen niet voor, maar mét mensen worden bedacht. Bij Social Innovation werken mensen of organisaties samen aan creatieve oplossingen voor problemen. Je leert daarbij slim gebruik te maken van bestaande middelen en het enthousiasme van mensen.

Neem bijvoorbeeld de website 'Couchsurfing' waarop reislustige mensen elkaar een gratis slaapplek in hun huis aanbieden. Zo besparen ze de kosten van een hotelkamer en doen ze sociale contacten op. Binnen deze track ga je concreet aan de slag met echte uitdagingen. Je leert de juiste mensen bij elkaar te brengen om effectief samen te werken en bruikbare ideeën te ontwikkelen.

Bijzonder is dat je geen vastomlijnd onderwijsprogramma volgt, maar alle competenties van de vrijetijdsmanager toch aan bod komen. Per jaar werk je aan acht verschillende opdrachten en gebruik je methoden als experience, community en process design.

specialisatie Cultural Venue Management (Nederlandstalig)De culturele sector is volop in beweging. Instellingen ontvangen minder subsidies, terwijl het publiek steeds hogere verwachtingen heeft. Digitalisering en concurrentie nemen toe. Culturele instellingen als musea, poppodia en theaters werken steeds nauwer samen en richten hun blik meer naar buiten. Wat wil hun publiek?

In deze track is aandacht voor creativiteit en ondernemerschap, de rol van culturele locaties in de maatschappij, conceptontwikkeling, marketing, verbinden van stakeholders in de stad, samenwerking, innovatie en duurzaamheid. Topbedrijven uit binnen- en buitenland zijn betrokken. Door bij organisaties binnen te kijken en opdrachten uit te voeren voor en in samenwerking met professionals, ontwikkel je je visie op het werkveld.

specialisatie Attractions & Theme Park Management (Engelstalig)De attractie- en themaparkensector ontwikkelt en groeit snel. Musea en science centra richten zich niet meer uitsluitend op educatie, maar voegen vermaak en beleving toe in de vorm van thematisering, interactie en attracties. Dierentuinen bouwen klimparken, winkelcentra breiden uit met attracties zoals een aquarium en simulators. Tegelijkertijd groeien de bestaande grote attractieparken uit tot vakantieresorts met meerdere hotels, een uitgaanscentrum en waterpark.

Hoe onderscheiden attractieparken zich binnen al deze concurrentie? Hoe blijven zij zich vernieuwen? Hoe ziet de markt eruit? Je krijgt inzicht in marketing, financiën, personeelsplanning, hospitality en veiligheid. Bovendien krijg je de mogelijkheid om stage te lopen bij toonaangevende parken zoals Walt Disney World Resort in Orlando en de Efteling.

Deze Engelstalige richting wordt aangeboden samen met Leisure en Hotel. Meer informatie vind je op de website: https://discoverattractionsthemeparks.co/

specialisatie Leisure Management (Nederlandstalig)Hoe zijn alle gebieden binnen het vrijetijdswerkveld met elkaar verbonden? Hoe werken evenementen, culturele locaties, multifunctionele leisure locaties en attractieparken samen aan kennisontwikkeling, innovaties en het oplossen van problemen?

Je leert om binnen en tussen de vrijetijdssectoren te functioneren als innovatieve verbinder, een spin in het web. Je legt nieuwe relaties en zoekt naar creatieve business- of samenwerkingsmodellen. De opgedane kennis uit de vrijetijdssector weet je ook te vertalen naar andere sectoren binnen onze maatschappij.

afstudeerrichting Pre-master Leisure and Tourism Studies

The academic Pre-master Leisure and Tourism Studies is designed for you as a undergraduate to prepare you for the Master of Science Leisure and Tourism Studies.

afstudeerrichting Pre-master Strategic Business Management and Marketing (SBM)Our academic Pre-master Strategic Business Management and Marketing (SBM) grants direct access to the Master of Science programmes in business related programmes at our academic partners and to our own Master of Science Leisure and Tourism Studies.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, literatuurstudie, mondelinge presentatie, stage, onderzoek, onderzoeksproject, excursie, onderzoeksvoorstel, werkcollege, hoorcollege, werkgroep, groepsopdracht, portfolio, workshop, groepsdiscussie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, zelfstudie, project, seminar
onderwijsvormen
Bij de opleiding Leisure & Events Management leer je door te doen en samen te werken: in groepjes werk je aan projecten. Opdrachten zijn realistisch, je werkt concreet aan vragen uit het werkveld. Bijvoorbeeld het organiseren van een popfestival of congres, het bedenken van een promotieplan voor een theater of het ontwikkelen van een winkelcentrum. De theoretische achtergronden leer je via hoor- en gastcolleges en cursussen. Daarnaast volg je diverse trainingen en leg je bedrijfsbezoeken af.
doelstelling
Kwaliteit van leven speelt bij de invulling van onze vrije tijd een steeds grotere rol. Als aankomend ondernemer of manager in de vrijetijdsbranche is het aan jou om mensen iets te laten beleven dat hun leven verrijkt. In de opleiding Leisure & Events Management leer je hoe je belevenissen kunt creëren die mensen bijblijven.
docenten
Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het traject van coaching.
Tijdens je opleiding ben je bewust bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling en je oriëntatie op het werkveld: Wat zijn mijn talenten? Hoe wil ik mezelf ontwikkelen? Een coach adviseert je hierbij en begeleidt bij je keuzes. Je krijgt inzicht in richtingen waarin je je kunt specialiseren en wat het beste aansluit bij jouw interesses. Bij BUas heerst een goede sfeer en is er informeel contact tussen student en docent.
studielast
De studiebelasting bedraagt 60 ECTS per jaar. Een ECTS staat voor 28 studiebelastingsuren. De gemiddelde studiebelasting bedraagt 40 uur in de week, gedurende 40 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Soms zijn er veel deadlines en toetsen tegelijkertijd, waardoor je goed moet kunnen plannen.
studeren in het buitenland
Een tijdje studeren in het buitenland biedt je de gelegenheid om je grenzen te verleggen, zowel letterlijk als figuurlijk. Je bent in een internationale omgeving, ontmoet mensen van verschillende culturele achtergronden en bovendien is het goed voor je talen. Kortom, studeren in het buitenland is een prachtige kans… grijp hem!
bindend studieadvies
 • minimaal 60 EC in de eerste 12 maanden
honours-/excellence program honours programma

Voor studenten die naast de reguliere studie hun talenten nog verder willen ontwikkelen biedt BUas een honoursprogramma aan.

Door aan dit programma deel te nemen, ga je nét een stapje verder in de ontwikkeling van je professionele of academische kennis en vaardigheden.

Het programma is opgebouwd uit colleges, trainingen, opdrachten (individueel of in groepen) en individuele begeleiding. Deze extra activiteiten vinden naast het reguliere studieprogramma plaats. Het is een Engelstalig traject dat start na het eerste studiejaar en doorloopt tot je afstuderen.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2020

aanmelding deadline : 1 juni 2020
wettelijk tarief : € 2143 (€1072 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 9777
niet-EU/EER studenten : € 9777

1 september 2021

aanmelding deadline : 1 juni 2021
collegegeld nog niet bekend

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn er wijzigingen in de reguliere aanmeldprocedure.
 • De reguliere aanmelddeadline voor studenten (1 mei) is dit jaar verschoven naar 1 juni.
 • De Matching day van de studiekeuzeactiviteiten kan helaas niet doorgaan. Hierdoor bestaat de studiekeuzeactiviteit nu alleen uit een online assessment.
 • Mbo-studenten (met de juiste vooropleiding) die vertraging oplopen bij hun afstuderen kunnen zich vast aanmelden en in september starten met hun studie bij BUas. Zij krijgen de tijd tot januari 2021 om hun mbo studie succesvol af te ronden.

Bekijk de volledige aanmeldprocedure op: https://www.buas.nl/opleidingen/leisure-events-management-nl/aanmeldprocedure


toelaatbare profielen
havo N&Ttoelaatbaar
havo N&Gtoelaatbaar
havo E&Mtoelaatbaar
havo C&Meconomie of m&o
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&Meconomie of m&o
MBO niveau 4behalve opleidingen uit de domeinen:
Techniek en procesindustrie
Voedsel, Natuur en leefomgeving
Zorg en welzijn
hbo-pAansluitende HBO-propedeuse
WO propedeusetoelaatbaar
studie kosten
bron: BUas Breda University of Applied Sciences
bedrag kostenpost
€ 700per jaar
€ 400studiematerialenper jaar

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
326kamerhuur in Bredarond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1194totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in
?% daarvan is vrouw
7451 studenten aan de BUas Breda University of Applied Sciences
57% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Op kamers in Breda

22635studenten studerend
9390studenten woonachtig   
€ 326gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
22 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/4 BUas
Leisure & Events Management
star Elsevier
€ 326 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
2/4 HR
Leisure & Events Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
3/4 Inholland
Leisure & Events Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
4/4 NHL Stenden
Leisure and Events Management
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Na je hbo-bachelor kun je bij ons via een premaster de wetenschappelijke Master of Science Leisure and Tourism Studies gaan volgen. Je kunt ook onze hbo-master Master Strategic Events Management gaan doen.

Lees meer op: https://www.buas.nl/opleidingen/leisure-events-management-nl/na-je-opleiding

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Mogelijke functies: evenementencoördinator, congresorganisator, conceptontwikkelaar, beleidsadviseur, marketingmanager van een poppodium of theaterfestival, projectmanager bij een sportbond, operations manager attractiepark

Potentiële beroepen

bron: StudieData

Contact

Contact algemeen
E: communications@buas.nl
T: 076 533 22 03
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite