Deze opleiding

Dit programma is ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die medezeggenschap serieus nemen en zien dat investeren in hogere kwalificatie van (C)OR leden de besluitvorming verrijkt en versoepelt.

locatieBreukelen
diplomacertificate
typeregulier, post-initieel, 0 EC
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur5 maanden deeltijd

Dit programma biedt leden van het dagelijks bestuur van de medezeggenschap en hun secretarissen de mogelijkheid om zich op topniveau te ontwikkelen in onderwerpen die voor de medezeggenschap en de boardroom relevant zijn. Er wordt ingezoomd op thema’s rondom governance, leiderschap, strategie, businessmodellen, communicatie en sociale media.

Aan het eind van deze opleiding

Heb je je vaardigheden versterkt om strategische onderwerpen op boardniveau bespreekbaar te maken.Ben je op de hoogte van alle laatste inzichten in arbeidsrecht en actuele cases.Kan je omgaan met organisatieveranderingen en verstorende ontwikkelingen van buiten.Heb je praktische ervaring opgedaan met overleg in een drieradenmodel (RvB, RvC, ondernemingsraad).Heb je een netwerk opgebouwd van (C)OR die boardroom fit zijn.

Waarom aan de Nyenrode?

Het is een action learning traject met advisering. Het biedt leden van het dagelijks bestuur van de Medezeggenschap en hun secretarissen de mogelijkheid om zich op topniveau te bekwamen in issues die voor de Medezeggenschap en de Boardroom relevant zijn. Om de effectiviteit van dit Executive Programma voor Moderne Medezeggenschap te vergroten wordt er tijdens de duur van het programma een adviesfaciliteit on the job, on the spot aangeboden.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouw

Dit programma bevat vijf intensieve sessies verspreid over een aantal maanden. Het is een action learning traject met advisering. Om de effectiviteit te vergroten wordt er tijdens de duur van het programma een adviesfaciliteit aangeboden. Dit geeft jou de mogelijkheid de thematiek af te stemmen op de situatie van jouw bedrijf of organisatie.

Ook is er een sessie waarbij Medezeggenschap met een vertegenwoordiging van Raad van Bestuur / Directie en Raad van Commissarissen een kijkje neemt rondom actuele issues in jouw organisatie.

Thema's

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Inzicht in moderne zeggenschap en belangrijke trends
  • Kernaspecten van strategie, strategieconcepten en tools
  • Netwerken, clusters en werken met slimme online tools
  • Governance in de boardroom
  • Sustainable employability

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.periode
Het effect van social media op de bedrijfsvoering en de kansen voor interactieve communicatie door de medezeggenschap met kennisdragers binnen en buiten de organisatie.
Inzicht in belangrijke trends, nieuwe organiseerprincipes en impact op arbeidsverhoudingen, governance en leiderschap
Kernaspecten van strategie, innovatie en zelf werken met opkomende business modellen; strategische issues vanuit (C)OR perspectief formuleren
Moderne Medezeggenschap vanuit het perspectief van de SER.
Reflectie op action learning en adviestraject. Vooruitzichten op de rol van de (C)OR op weg naar het 3 radenmodel. Bespreking van de vastgelegde impressies (paper of multimedia impressie).

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
doelstelling

Aan het eind van deze opleiding

  • Heb je je vaardigheden versterkt om strategische onderwerpen op boardniveau bespreekbaar te maken.
  • Ben je op de hoogte van alle laatste inzichten in arbeidsrecht en actuele cases.
  • Kan je omgaan met organisatieveranderingen en verstorende ontwikkelingen van buiten.
  • Heb je praktische ervaring opgedaan met overleg in een drieradenmodel (RvB, RvC, ondernemingsraad).
  • Heb je een netwerk opgebouwd van (C)OR die boardroom fit zijn.


Contact

Nyenrode Program Information
E: info@nyenrode.nl
T: +31 (0)346 291 211
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.