Commerciële Economie

NHL Stenden Hogeschool

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Kies je voor Commerciële Economie van NHL Stenden Hogeschool dan zet je jouw creativiteit om in succes. Je gaat vanaf dag één namelijk aan de slag met jouw eigen ideeën.

Bij ons leer je het meeste in de praktijk. Je gaat vanaf dag één namelijk aan de slag met jouw eigen ideeën. Samen met medestudenten werk je in een creatief atelier aan innovatieve producten. Dat doe je in veel gevallen in opdracht van echte opdrachtgevers uit de praktijk. Zo werk jij mee aan het commerciële succes van bedrijven in de regio.

Als commercieel econoom moet je van veel verschillende zaken verstand hebben. Daarom ontwikkel je aan het begin van de opleiding een brede basis. Daarnaast sta jij vanaf de eerste dag met één been in de praktijk. Zo ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Je leert samenwerken, presenteren en overtuigen. Maar je leert ook omgaan met je klanten. Hoe kom je erachter wat de klant wil? Hoe bereik je de juiste doelgroep? En hoe maak je een product of dienst écht onderscheidend? Jij vindt het antwoord voor bedrijven die staan te springen om jouw inzicht!

Heb jij uitstekende commerciële voelsprieten en zet je jouw creativiteit graag om in succes? Dan is de opleiding Commerciële Economie van NHL Stenden Hogeschool jou op het lijf geschreven.
open_in_newwebsite

printprint

locatieEmmen,
Leeuwarden
diplomaBBA Commerciële Economie
typeregulier, 240 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur4 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code34402
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma

Waarom aan de NHL Stenden?

CE studeren aan NHL NHL Stenden is kleinschalig studeren in een internationale omgeving. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan
daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Alle opleidingen van NHL NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij cocreatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.
Je voert vanaf jaar één opdrachten uit voor opdrachtgevers uit de praktijk.
Je ontwikkelt internationaal inzicht en kunt een deel van je studie in het buitenland volgen.
Je wordt onderdeel van een netwerk van nationale en internationale topwerkgevers.
Je bent na de opleiding klaar om het verschil te maken in de praktijk.

Unieke praktijkopdrachten
Tijdens de opleiding zijn er verschillende momenten waarop jij jouw vindingrijkheid in de praktijk kunt inzetten. Bijvoorbeeld via bootcamps, hackathons of sprints. Met medestudenten werk je dan in één middag een opdracht uit voor een echt bedrijf. Aan het eind van de middag presenteer je de resultaten aan het bedrijf en medestudenten. Op deze manier kom je vroegtijdig met je potentiële werkgever in contact.

Open dagen en meeloopdagen

Proefstuderen Leeuwarden
Heb je een interessante studie gevonden en wil je zeker weten of deze goed bij je past? Wil je ervaren hoe het is om te studeren aan onze nieuwe hogeschool? Kom dan donderdag 15 maart een dag Proefstuderen!
Proefstuderen Emmen
Heb je een interessante studie gevonden en wil je zeker weten of deze goed bij je past? Wil je ervaren hoe het is om te studeren aan onze nieuwe hogeschool? Kom dan donderdag 15 maart een dag Proefstuderen!

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
1e jaar In het eerste studiejaar bekijk je alle kanten van het werkveld van de CE-er. Elke periode staat er een ander onderwerp centraal. Zo maak je kennis met de thema's klanten, concurrenten, leveranciers en de eigen organisatie.
2e jaar In het eerste jaar heb je vooral geleerd hoe het eraan toegaat op afdelingen in de commerciële wereld. Maar hoe stuur je die nu aan als je de manager bent? Dit jaar ligt het accent op strategievorming voor marketing, inkoop, verkoop en communicatie.
3e jaar Het derde jaar van de opleiding CE staat in het teken van ervaring opdoen in het bedrijfsleven en ook kiezen welke kant je op wilt met je studie. Wil je je kennis verbreden of ga je juist verder met (internationale) marketing?
4e jaar Het laatste jaar staat in het teken van verdieping op het gebied van marketing en op het voorbereiden op je afstudeeropdracht. Na het laatste half jaar mag je dan al het geleerde gaan toepassen tijdens je afstudeeropdracht in een bedrijf.

specialisaties

specialisatie International Travel Trade & Event Marketing

Herken je trends en ontwikkelingen binnen de toeristische en evenementenmarkt en kan jij creatief inspelen op de wensen en behoeften van de consument?

De markt voor toerisme groeit. Steeds meer mensen gaan vaker op vakantie. Duizenden bezoekers staan massaal in de rij bij groots georganiseerde evenementen. Er gaat veel geld om in deze sector. Om al deze zaken in de juiste banen te leiden, zijn deskundig opgeleide Toerisme en Eventmanagers van groot belang.

specialisatie Equine Marketing

Ben jij gek op paarden en lijkt het je leuk je vaktechnische kennis over paarden te combineren met zakelijke aspecten? Kortom; zou jij van je hobby je beroep willen maken?

De opleiding Horse Business Management is een afstudeerrichting van de opleiding Commerciële Economie. Na het afronden van de opleiding ben je breed inzetbaar in het nationale en internationale (top)sport management, bij hippische organisaties, maneges, evenementenorganisaties en het beheer van spring- en/of dressuurstallen. Daarnaast is deze opleiding een prima basis voor het starten van je eigen bedrijf.

Na het afronden van de opleiding Horse Business Management, ben je een commercieel econoom die gespecialiseerd is in de paardenwereld. Met deze opleiding kan je dus zo nog alle kanten op!

specialisatie Sportmanagement

De opleiding Commerciële Economie biedt met Sportmanagement een prima specialisatie aan. NHL Stenden Hogeschool heeft Sportmanagement in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld.

Dit betekent dat studenten praktisch worden opgeleid tot deskundige en gespecialiseerde managers met ruime en actuele kennis van de sportwereld.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, excursie, groepsopdracht, hoorcollege, individuele opdracht, integratie module, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, portfolio, poster presentatie, project, seminar, spelontwikkeling, stage, werkcollege, werkgroep, workshop, zelf-evaluatie, zelfstudie
onderwijsvormen
Unieke praktijkopdrachten
Tijdens de opleiding zijn er verschillende momenten waarop jij jouw vindingrijkheid in de praktijk kunt inzetten. Bijvoorbeeld via bootcamps, hackathons of sprints. Met medestudenten werk je dan in één middag een opdracht uit voor een echt bedrijf. Aan het eind van de middag presenteer je de resultaten aan het bedrijf en medestudenten. Op deze manier kom je vroegtijdig met je potentiële werkgever in contact.
docenten
Docenten kennen de studenten en andersom; zo werkt dat bij onze opleiding. Persoonlijke benadering en begeleiding vinden we erg belangrijk.
bindend studieadvies
  • minimaal 51 EC in de eerste 12 maanden
studeren in het buitenland
Door het grote internationale netwerk van NHL NHL Stenden Hogeschool kun je in een van onze vestigingen (Grand Tour) of bij partner universiteiten een deel van je studie volgen.

In het derde jaar van je opleiding kun je minors of modules volgen op een andere NHL NHL Stenden-vestiging. Je gaat op Grand Tour naar Zuid-Afrika, Qatar, Thailand of Bali. Daarmee verbreed of verdiep je niet alleen je kennis, je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling.
  • Je ontdekt de wereld terwijl je studeert.
  • Je komt in aanraking met andere culturen.
  • Je verblijft vlakbij de NHL NHL Stenden-campus.
  • Je verblijf wordt geregeld door NHL NHL Stenden.

De Grand Tour is beschikbaar voor NHL NHL Stenden-studenten. Heb je interesse in studeren bij NHL NHL Stenden en de Grand Tour? Bekijk ons brede aanbod aan studieprogramma's.

We raden je aan om bij het maken van je besluit goed na te denken over de kosten die hierbij komen kijken. Houd hierbij rekening met vervoer, huisvesting, visa, verzekeringen en vaccinaties. Het maken van een lijstje met kostenposten is hierbij erg handig.

Bij het voorbereiden van een Grand Tour komt veel kijken. Daarom worden er drie bijeenkomsten georganiseerd voor je vertrekt. Hier worden praktische zaken behandeld, zoals het afsluiten van verzekeringen en het regelen van visa en vaccinaties. Ook word je hier alvast voorbereid op de cultuur waar jij een deel van gaat uitmaken. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over waardes en normen, cultureel bewustzijn en veiligheid. Deze onderwerpen zijn zeer belangrijk in de voorbereiding op je verblijf in het buitenland.

Toelating en studiekosten

Unsplashed background img 2

startmomenten

1 februari 2018
aanmelding deadline : 15 januari 2018
wettelijk tarief : € 2060
instellingstarief : € 7975
1 februari 2019
aanmelding deadline : 15 januari 2019
collegegeld nog niet bekend
1 september 2018
aanmelding deadline : 15 augustus 2018
wettelijk tarief : € 2060
instellingstarief : € 7975
1 september 2019
aanmelding deadline : 15 augustus 2019
collegegeld nog niet bekend
toelaatbare profielen
havo C&M(economie of m&o) + (wiskunde A of wiskunde B)
havo E&Mtoelaatbaar
havo N&Geconomie of m&o
havo N&Teconomie of m&o
vwo C&Meconomie of m&o
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo N&Geconomie of m&o
vwo N&Teconomie of m&o
MBO niveau 4Heb je een diploma mbo-niveau 4 en kom je uit het
mbo-domein Techniek en Procesindustrie, Zorg en
Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving? Dan moet
je aan aanvullende eisen voldoen. Kom je uit een ander
mbo-domein, dan gelden deze eisen niet voor jou.
toelatingseisen

toelatingsgesprek
We vinden een persoonlijke benadering erg belangrijk. Daarom gaan we graag met je in gesprek over jouw drijfveren en motivatie.

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
0kamerhuur in Leeuwardenonder landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
158collegegeldop basis van € 1906 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 868totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

Op kamers in Leeuwarden

23096studenten studerend
6895studenten woonachtig   
gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
? m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

aan het woord: studenten en docenten

Manon Fischer
Tijdens de opleiding word ik breed opgeleid en werk ik samen met medestudenten aan opdrachten uit de praktijk.

”Tijdens de opleiding word ik breed opgeleid en werk ik samen met medestudenten aan opdrachten uit de praktijk. Vakken als marketing, sales en communicatie staan centraal, hierdoor word ik later voor het bedrijfsleven interessant. Ik vind het erg fijn dat NHL NHL Stenden een persoonlijke hogeschool is en dat docenten mij echt kennen.”
Menno Tangenberg
Het optimaal in kunnen spelen op de wensen en behoeftes van de consument is iets wat voor mij een absolute uitdaging is.

“Het optimaal in kunnen spelen op de wensen en behoeftes van de consument is iets wat voor mij een absolute uitdaging is. Daarom zijn de verschillende vormen van marketing voor mij cruciale studieonderdelen. Marketing komt gedurende de gehele studie in theorie en praktijk vorm terug. Hierdoor vergaar ik de kennis en vaardigheden die nodig zijn om in mijn toekomstige werkveld goed te kunnen functioneren.”
Edwin Scheper
afgestudeerd in 2016 werkzaam als Administratief medewerker bij Van Dijk Zakelijk
De docenten hebben mij echt geholpen mijzelf te ontwikkelen tot een echte Young professional.

“Een baan met veel sociale contacten vind ik belangrijk. Daarom was presenteren een belangrijk studieonderdeel voor mij. Dit werd regelmatig geoefend en hierin ben ik tijdens mijn studie erg gegroeid. De docenten hebben mij echt geholpen mijzelf te ontwikkelen tot een echte Young professional.”
Stef Brandsema
afgestudeerd in 2016 werkzaam als Accountmanager bij Aareon NL
Met de opleiding Commerciële Economie ging er een wereld voor mij open.

“Met de opleiding Commerciële Economie ging er een wereld voor mij open. Tijdens mijn studie heb ik naast de reguliere vakken ook eigen activiteiten mogen ontplooien, zoals het ontwikkelen van een startupcompetitie genaamd Young Business Award. De opleiding heeft mij alle mogelijkheden gegeven mijzelf te kunnen ontwikkelen tot accountmanager in gespecialiseerde planningssoftware voor de vastgoedsector.”

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/39 NHL Stenden
Commerciële Economie
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
2/39 NHL Stenden
Equine Marketing
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
3/39 NHL Stenden
CE-Sportmanagement
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
4/39 NHL Stenden
International Travel trade & Event Marketing
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
5/39 NHL Stenden
Marketing Management
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
6/39 Avans
Commerciële Economie
€ 293 gemiddelde kamerhuur
4.1/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
18-24 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
7/39 Avans
Commerciële Economie
€ 326 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
18-24 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
8/39 Fontys
Commerciële Economie - Digital Business Concepts
€ 253 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
9/39 Fontys
Commerciële Economie - International Event, Music & Entertainment Studies
€ 253 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
10/39 Fontys
Commerciële Economie - International Marketing and Management
€ 253 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
11/39 Fontys
Commerciële Economie - Johan Cruyff Academy
€ 253 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
12/39 Fontys
Commerciële Economie - SPECO, Sportmarketing
€ 253 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
13/39 Fontys
Commerciële Economie - International Marketing
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
14/39 Fontys
Commerciële Economie - Leisure Management
€ 280 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
795 eerstejaars
36% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
15/39 Fontys
Commerciële Economie
€ 280 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
795 eerstejaars
36% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
16/39 HAN
Commerciële Economie
€ 323 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
17/39 HAN
Commerciële Economie
€ 315 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
18/39 Hanze
Johan Cruyff Academy
€ 303 gemiddelde kamerhuur
3.8/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
19/39 Hanze
Marketing Management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
3.8/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Engelstalig
20/39 Hanze
Commerciele Economie
€ 303 gemiddelde kamerhuur
3.8/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
21/39 HHS
Commerciële Economie
€ 326 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
22/39 Hogeschool Leiden
Commerciële Economie
€ 350 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
23/39 HR
Commerciële Economie | Global Marketing & Sales
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
24/39 HR
Commerciële Economie | Creative Marketing & Sales
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
25/39 HR
Commerciële Economie | SportMarketing & Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
26/39 HR
Commerciële Economie
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
27/39 HR
Commerciële Economie | Marketing of Social Business
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
28/39 HU
Commerciële Economie
€ 336 gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
29/39 HvA
Commerciële Economie
€ 424 gemiddelde kamerhuur
3.6/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
70% Nederlandstalig
30% Engelstalig
30/39 HvA
Commerciële Economie
€ 424 gemiddelde kamerhuur
3.6/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
70% Nederlandstalig
30% Engelstalig
31/39 HvA
Johan Cruyff Academy
€ 424 gemiddelde kamerhuur
3.6/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
70% Nederlandstalig
30% Engelstalig
32/39 NHL
Commerciële Economie
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
33/39 Saxion
Commerciele Economie
€ 250 gemiddelde kamerhuur
3.8/5 studenttevredenheid
294 eerstejaars
27% vrouw
12-18 uur contacttijd/week
34/39 Stenden
Commerciële Economie
gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
35/39 Stenden
International Travel trade & Event Marketing
gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
36/39 Stenden
Marketing
gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
37/39 Stenden
Equine Marketing
gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
38/39 Stenden
CE-Sportmanagement
gemiddelde kamerhuur
3.9/5 studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
39/39 Windesheim
Commerciële Economie
gemiddelde kamerhuur
? studenttevredenheid
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Feiten en / studie in cijfers

Studentoordelen

De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Commerciële Economie aan de NHL Stenden Hogeschool is beoordeeld door respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met uit 5.
bron: NHL Stenden Hogeschool
deze
opleiding
landelijk
student tevredenheid
aantal eerstejaars
ervaren contacttijd per week
doorstroom naar tweede jaar
diploma binnen 5 jaar
doorstuderen
werk op niveau in 1,5 jaar

Studie in cijfers

In deze tabel staan resultaten van deze studie in cijfers uitgedrukt. Hiermee kan je vergelijken hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere onderwijsinstellingen.


Na de studie

Unsplashed background img 2
Na je studie kun je aan de slag als Marketingmanager, (Online) marketeer, marktonderzoeker, PR-adviseur, of als ondernemer.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van functies. Er zijn ook studenten die aan de slag gaan als relatiebeheerder, inkoper, projectmanager of die voor zichzelf beginnen als consultant of adviseur.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

huidige arbeidsmarkt
bron: arbeidsmonitor
€ 2210gemiddeld bruto maandloon
39%kans op een vaste baan
83%kans op een voltijd baan
58%kans op een baan op niveau
46%spreekt van "goede aansluiting arbeidsmarkt"
66%is tevreden over de studiekeuze

vergeleken met andere studies

zoektijd baangemiddeld
salaris na 1,5 jaar gemiddeld
kans op een vaste baan gemiddeld
bron: Elsevier beste banen 2015

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Universiteit TwenteBusiness Administration+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversityCommunicatie- en Informatiewetenschappen part-time+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteCommunication Studies+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteEducational Science and Technology full-time,part-time+ 30 EC pre-master
Universiteit TwenteEuropean Studies+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversityFilosofie+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversityInformation Management+ 30 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in algemene economie full-time,part-time,dual educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in management en organisatie educational+ aanv. eisen
Wageningen UniversityManagement, Economics and Consumer Studies+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversityMarketing Analytics+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversityMarketing Management+ 30 EC pre-master
Universiteit TwentePublic Administration+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversityStrategic Management+ 30 EC pre-master
Tilburg UniversitySupply Chain Management+ 30 EC pre-master
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

  • (digital) marketeer
  • (marketing) manager
  • communicatiemanager
  • marktonderzoeker
  • productmanager
bron: StudieData

Contact

T: 058-2441100
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite